Les Ardennes Belges

Presentatie

Ontdek
de Wilde Ardennen

Deze documentaire is een samenstelling van zelf gerealiseerde portretten uit alle hoeken van onze streek. 
Maand na maand en op het ritme van de seizoenen ontdekt u nieuwe filmopnames, foto’s, verslagen…. en maakt u samen met ons een adembenemende reis door het ongerepte hart van de Ardennen!

Wilde Ardennen – Interactief reisverslag.

Video teaser (1 min.) :

Wilde Ardennen, stap voor stap

U denkt alles over de Ardennen al te weten?
Deze « on-line » documentaire neemt u mee buiten de paden langs een stoet van verrassende ontmoetingen. Een ware interactieve reis door een woud van video’s, fotogalerijen, verslagen, en onvergetelijke ontdekkingen.

Een levend project met steeds nieuwe « portretten », zoals alle stukjes van een puzzel.

Volg ons, geef commentaar en maak deel uit van het project via het reisjournaal. In het reisjournaal wordt alles verteld over de anekdotes tijdens het filmen en fotograferen, de onverwachte ontmoetingen en al het nieuws over dit project!

Drie «ingrediënten» :
De mens, het landschap en wild leven…

Portretten van kunstenaars, ambachtslui en gepassioneerden die al hun energie, balans en creativiteit uit de wilde Ardennen putten en die ons meenemen naar vaak zeer onverwachte en plaatsen.

Ieder portret bevat eveneens een blik op een « landschap » : soms heuvelachtig, vaak bosrijk, van de vlaktes van de venen tot de  kronkelende oevers van de riviertjes… de vele gezichten van de Ardennen.

In deze streek op de grenzen van België, Luxemburg en Frankrijk ligt het contact met de wilde natuur in het alledaagse. De documentaire nodigt u uit voor een diepe duik in de intimiteit van dit net zo rijke als bescheiden wilde leven. De verschillende portretten zijn een nauwkeurig, bijna scheikundig resultaat tussen de drie ingrediënten: de mens, de omgeving en het dier… op mysterieuse wijze met elkaar verbonden.

Poëtisch, beschouwend, intrigant…
Stap in en vergezel ons op deze zuivere en authentieke reis.

 

martin-dellicour
© Martin Dellicour
Visit his website

De regisseur

Dit project is geproduceerd door “Les yeux de la tête asbl” en gerealiseerd door Martin Dellicour, fotograaf en verfilmer met een passie voor het ardennen woud.

« Ik vroeg me al snel af wat het doel van mijn fotografische werk zou zijn. Met dit project wil ik een enthousiaste kijk geven op de ongerepte wilde plekken waar ik zo van hou en waar de natuur nog altijd aan het woord is! 

Ik hou ook veel van de warme en intense menselijke ontmoetingen. Dit project legt de band tussen deze kennismakingen en de kunstenaars in hun eigen omgeving. We ontdekken samen met hen hoe en waarom de bossen en rivieren een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn! »

Het team

Deze web-documentaire is het resultaat van een enthousiaste groep vol met passie. Hierbij de voornaamste acteurs van het project…. een lijst die in de loop van de opnames en kennismakingen zal groeien.

Martin Dellicour, Anne Leidgens, Delphine Sépul, Arnaud Matagne – Coördinatie, ideeën, logistiek, opnames en geluid, beeldmontage, ‘making of’, teksten.
Julien Englebert – Illustraties
c’est beau ! – Visuele identiteit en webdesign
Manuel Piton – Vormgeving
Guido Wijngaarden – Vertaling

Een woord van oprechte dank aan iedereen die dit project een warm hart toedraagt door vrijgevigheid, beschikbaarheid en enthousiasme!!

Volg het project

Onze avontuurlijke partners :

  • Wallonie
  • DGO3
  • Wallonie Tourisme
  • Festival Nature Namur
  • Forêt.Nature