Les Ardennes Belges

Diary

De oorsprong van een project...

Ik heb het geluk te wonen in een klein stukje paradijs.

Geloof me, het leven hier is heel bijzonder. Bij het ontwaken zijn de eerste betoverende contacten met ritmisch in de wind dansende takjes, met een sierlijke vink en met het vroege ochtendlicht dat de groene tinten van het landschap accentueert. In dit kleine stukje van de wereld heeft de lucht z’n humeuren en de seizoenen reliëf.

Met een grote passie voor beeldmateriaal, natuur en uitgestrekte vlaktes heb ik tijdens mijn reizen regelmatig zeer bijzondere lokaties ontdekt. Maar iedere keer kom ik weer terug naar de bron….
Ondanks de permanente kwetsbaarheid van deze plek is er een verwilderd gedeelte dat de aanhoudende bestormingen van de mens met trots lijkt te weerstaan.
Natuulijk is niet alles rozenkleur en maneschijn! Maar hier leeft hoop, aan de randen van de steden, op een leven in direct contact met de wijde open lucht. Het klinkt misschien alledaags, maar gelooft u mij, men krijgt de smaak snel te pakken. De klok staat ook hier niet stil maar de melodie van het tikken is toch een beetje anders.

Dit “bij mij thuis”, zijn de Ardennen.

Al snel groeide het idee om deze schoonheden met u te delen. Daarom neem ik u graag mee voor een kennismaking met de onbekende plekjes en de ongelofelijke inspiratiebron die men hier kan vinden.
Ik wilde een uiteenlopend en atypisch parcours…, die van deze “web-documentaire”.

Zie het project als een reisverslag, een ‘kunstwerk’ gemaakt van foto’s, video en schrift. Het verslag onthult langzamerhand de richting van het ingeslagen pad aan de hand van de ontmoetingen, de onverwachte avonturen en de bijzondere ervaringen onderweg.

 

Op uw gemak.

Ik nodig u dus uit mij te volgen op het trage ritme van de ontdekkingen. We nemen de tijd, de tijd om het uitzicht langs de paden te bewonderen en voor een gesprek met de mensen die we tegenkomen. Waarom gehaast als de route en de bestemming één zijn?

Ik hoop u mee aan boord te nemen tijdens deze niet al te verre reis en u regelmatig een onderbreking te bieden van ons onrustig, druk dagelijks leven.
‘Wilde Ardennen’ zijn nieuwe deuren die open gaan, warme menselijke kennismakingen, adembenemende landschappen, eenvoudige en pure momenten in de natuur.

Goede reis,

Martin.

D3S2806
© Martin Dellicour
©Martin-Dellicour__8006994
© Martin Dellicour

Over dit artikel

Schrijver : Martin Dellicour
Images : Martin Dellicour

Share this article

Post a message

Voorwoord

Loerjacht notities – Wachten…

Volg het project

Onze avontuurlijke partners :

  • Wallonie
  • DGO3
  • Wallonie Tourisme
  • Festival Nature Namur
  • Forêt.Nature