Les Ardennes Belges

Diary

Loerjacht notities - Wachten...

“De woudkluizenaar heeft twee grote liefdes…, tijd en ruimte.
De eerste vult hij op z’n eigen manier, de tweede kent hij als geen ander.”

Liggend langs het riviertje denk ik terug aan deze zin van Sylvain Tesson in zijn verslag over de zes maanden die hij doorbracht in het diepe Siberische woud langs het Baïkal meer.
Ik lig al een paar uur op de loer, hopend op een glimp van de bever wiens toevluchtsoord ik zo’n 30 meter stroomopwaarts gadesla.  De tijd is ontspoord.

Wachten is nooit een “lege ruimte”… integendeel. Na een enkele ogenblikken verlaten je gedachten het klassieke wachtschema: ongeduld. Een open raam voor de kleinste details en oneindig gefluister.

Martin-Dellicour_DSC4176
L'esprit du marais ?

© Martin Dellicour

De hoop op de bever is uiteindelijk maar een excuus voor een afleiding, een ontsnapping naar een andere dimensie van ruimte en tijd. Een benevelde vrijheid als kado voor onze geest. Ik geniet van de muziek van het stromende water, stel me een gezicht voor in het silhouette van een boomstam, breng in gedachten iedere centimeter langs de omringende oevers in kaart…. vergeet uiteindelijk de uren en alle hoop de bever vanavond nog tegen te komen. Sommigen zullen zeggen: “zo lang gewacht en ik heb niets gezien!”.
Mijn gedachten stromen over van beelden en geluiden.

Martin-Dellicour_MD65042
Hutte de castor © Martin Dellicour

Over dit artikel

Schrijver : Martin Dellicour
Images : Martin Dellicour

Share this article

Post a message

Voorwoord

Loerjacht notities – Wachten…

Volg het project

Onze avontuurlijke partners :

  • Wallonie
  • DGO3
  • Wallonie Tourisme
  • Festival Nature Namur
  • Forêt.Nature